ESPA 2014-2020 ESPA 2014-2020
Ζητήστε ραντεβού

Ζητήστε ραντεβού

FAQ
Cardioprolipsis Our Team
 • Βρίσκεστε εδώ:
 • Αρχική
 • Υπηρεσίες - Τμήματα
Ειδικά Τμήματα
 •  ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Η μέθοδος EURODIET είναι μία επιστημονική μέθοδος απώλειας βάρους

Στο σύγχρονο πολυδύναμο καρδιολογικό ιατρείο μας λειτουργεί  διατροφολογικό τμήμα με υπεύθυνη την πτυχιούχο διαιτολόγο κ. Αικατερίνη Μπακαλάκη, με στόχο τη διεπιστημονική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και των διατροφικών διαταραχών. Οι υπηρεσίες μας προσφέρονται σε άτομα όλων των ηλικιών, ανεξάρτητα από την κατάσταση της υγείας τους και ειδικά σε ασθενείς με συνυπάρχουσες νόσους και προβλήματα μεταβολισμού, που χρειάζονται αρκετά σύνθετες δίαιτες και παρακολούθηση από εξειδικευμένο προσωπικό.

Η σύνθεση μιας σωστής δίαιτας πρέπει να λαμβάνει υπόψη το ιστορικό και το οργανικό υπόβαθρο του κάθε ασθενή. Η αποσπασματική προσέγγιση των διαιτολογικών προβλημάτων δεν μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Η ιδιαιτερότητα του κέντρου μας έγκειται στην επιστημονική και ολοκληρωμένη ιατρική και διαιτολογική προσέγγιση που χρειάζεται ο υπέρβαρος ασθενής, την οποία μόνο μια άρτια εκπαιδευμένη ομάδα μπορεί να προσφέρει. Το ρητό του Ιπποκράτη «φάρμακο σου είναι η τροφή σου» ταυτίζεται απόλυτα με τους στόχους μας.

Η υπεύθυνη του διατροφολογικού τμήματος, καθοδηγεί τους ασθενείς στην ορθή διαμόρφωση του τρόπου διατροφής τους και δίνει εναλλακτικές επιλογές τροφών για ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες του καθενός. Παράλληλα, σε συνεργασία με το  τμήμα αποκατάστασης, είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε στην ταχύτερη επίτευξη των στόχων με την εκπόνηση (από φυσικοθεραπευτή και γυμναστή) ειδικών εξατομικευμένων προγραμμάτων άσκησης για υγιείς και ασθενείς. Επιπλέον, στην διάθεση σας βρίσκεται ψυχολόγος, με εμπειρία στην διαχείριση των διατροφικών διαταραχών, ενώ το έργο μας υποστηρίζεται από τα υπόλοιπα ιατρικά τμήματα (ενδοκρινολογικό, παιδιατρικό, δερματολογικό, μικροβιολογικό, υπερηχογραφικό, χειρουργικό κ.ά.) της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ, συμβάλλοντας έτσι στην ολιστική αντιμετώπιση κάθε διαιτολογικού προβλήματος.

Στο τμήμα μας μπορούν να αντιμετωπιστούν παχύσαρκοι ασθενείς κάθε ηλικίας, με προβλήματα μεταβολισμού και συνυπάρχουσες νόσους. Ιδιαίτερα μπορούν ωφεληθούν ασθενείς με καρδιαγγειακά προβλήματα, υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη, αυξημένη χοληστερίνη, θυρεοειδοπάθεια, αναιμία, οστεοπόρωση, υπερουριχαιμία, νεφροπάθεια, χολοκυστοπάθεια, έλκος και άλλα προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος κ.ά. Παρέχεται, επιπλέον, ειδική διατροφική υποστήριξη σε αθλητές, εγκυμονούσες, θηλάζουσες, καθώς και ομαδικά-εταιρικά προγράμματα. Απευθυνόμαστε επίσης σε γυναίκες με αισθητικά προβλήματα, όπως ορμονικές διαταραχές και κατακράτηση υγρών αλλά και σε υγιείς ανθρώπους που έχουν στόχο την πρόληψη και την υιοθέτηση ενός σωστού τρόπου διατροφής.

Το έργο μας υποστηρίζεται με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, που είναι σε θέσει να πραγματοποιήσει πλήρη ανάλυση της σωματικής σύνθεσης. Γίνονται ειδικές μετρήσεις, όπως:

 • Λιπομέτρηση και ανάλυση της σύστασης του σώματος (προσδιορισμός λιπώδους και μυϊκής μάζας, περιεκτικότητας νερού στο ανθρώπινο σώμα), με τη χρήση μηχανήματος βιοηλεκτρικής εμπέδησης.
 • Μέτρηση του σωματικού βάρους και ειδικών μετρικών στοιχείων (περιφέρεια μέσης, κοιλιάς, γλουτών, μηρών, βραχίονα) για την καλύτερη εκτίμηση της προόδου του ασθενή.
 • Μέτρηση βασικού μεταβολισμού, πολύ εύκολα, με την αναπνοή, με χρήση της πρωτοποριακής συσκευής Breezing. Η συσκευή Breezing είναι ένας “έξυπνος” μετρητής έμμεσης θερμιδομετρίας, πανεύκολος στην εκμάθηση και χρήση. Μας δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να έχουμε στα χέρια μας ταχύτατα και με ακρίβεια, τις πραγματικές πληροφορίες για τον μεταβολισμό μας.
 • Παρακολούθησης της φυσικής δραστηριότητας με ειδικούς μετρητές κίνησης και ζωτικών παραμέτρων
 • Ανίχνευση υπνικής άπνοιας, με ειδικά holter ύπνου

Στο ιατρείο μας διατίθεται , επίσης, η δίαιτα Eurodiet, μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη ιατρική δίαιτα, που βασίζεται στον γλυκαιμικό έλεγχο των προσλαμβανομένων τροφών, με άριστα αποτελέσματα, ειδικά στους διαβητικούς ασθενείς.

Με την καθοδήγηση και την παρακολούθηση του ιατρού, της διατροφολόγου και των συνεργατών τους, μπορείτε να επιλέξετε την ιδανική δίαιτα, που σας ταιριάζει… 

 

 • ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗΣ

Η τηλεϊατρική αποτελεί μια σύγχρονη πρωτοποριακή μέθοδο άμεσης παρακολούθησης

Η τηλεϊατρική αποτελεί μια σύγχρονη πρωτοποριακή μέθοδο άμεσης εκτίμησης, θεραπείας και παρακολούθησης του καρδιαγγειακού συστήματος μέσω σύγχρονων συστημάτων τηλεπικοινωνίας. Με τη χρήση των νέων τεχνολογιών ο ιατρός μπορεί άμεσα και εύκολα  να έχει στη διάθεση του δεδομένα για τη υγεία του ενδιαφερόμενου και να εκτιμήσει την κατάσταση του, δίνοντας την κατάλληλη θεραπεία ακόμα κι αν ο ασθενής βρίσκεται σε μία απομακρυσμένη περιοχή. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση χρονίων νοσημάτων (καρδιοπάθειες, άσθμα, διαβήτης κ.ά.) αλλά και για την τηλεμετρική λήψη σημάτων ζωτικών παραμέτρων, όπως το ηλεκτροκαρδιογράφημα, η αρτηριακή πίεση και το σάκχαρο του αίματος, προκειμένου να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια της φαρμακευτικής αγωγής και να οργανωθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρακολούθησης της υγείας του ασθενούς. Μια χρήσιμη εφαρμογή της τηλεϊατρικής είναι η κατ’ οίκον νοσηλεία (home care), όπου ο ασθενής µπορεί να βρίσκεται σπίτι του και να παρακολουθείται από απόσταση από τον ιατρό του. Σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα στην υγεία του (υψηλή πίεση, αρρυθμία, ταχυπαλμία, κ.λπ.) ειδοποιείται άμεσα ο ιατρός, προκειμένου να δει τι ακριβώς συμβαίνει, και να επιληφθεί του θέματος.

Στο ιατρείο μας έχουμε τη δυνατότητα τηλεϊατρικής παρακολούθησης:

 • Του ηλεκτροκαρδιογραφήματος, με τη χρήση σύγχρονων τήλε – καρδιογράφων, για άμεση και συνεχή παρακολούθηση ασθενών από το χώρο τους, σε περιπτώσεις όπως η αξιολόγηση της δράσης αντιαρρυθμικών φαρμάκων, η εκτίμηση αρρυθμιών (πχ. κολπική μαρμαρυγή), η διερεύνηση άτυπων επεισοδίων προκάρδιου άλγους κ.ά.
 • Της αρτηριακής πίεσης, με τη χρήση σύγχρονων συνδεδεμένων τήλε – πιεσομέτρων, για αυτόματη παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης, χωρίς να χρειάζονται συνεχείς επισκέψεις στο γιατρό.

 

 • ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ – HOMECARE

Ο ιατρός πραγματοποιεί κατ’ οίκον επισκέψεις

Κατ’ οίκον ιατρική επίσκεψη

Ο ιατρός πραγματοποιεί κατ’ οίκον επισκέψεις κατόπιν συνεννόησης με τη γραμματεία (εκτός ωραρίου ιατρείου) .

Κατ’οίκον  νοσηλευτικές υπηρεσίες

Η νοσηλεία στο σπίτι είναι μία από τις πιο απαραίτητες υπηρεσίες φροντίδας υγείας, για όλες τις ηλικίες ασθενών. H Cardioprolipsis, με το έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό που διαθέτει, είναι σε θέση να προσφέρει μια ευρεία γκάμα νοσηλευτικών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων:

 • Ενδοφλέβια, ενδομυϊκή, υποδόρια ένεση
 • Τοποθέτηση και αλλαγή φλεβοκαθετήρα
 • Τοποθέτηση ορού
 • Τοποθέτηση, αλλαγή και αφαίρεση ουροκαθετήρα
 • Χορήγηση οξυγόνου και εισπνεόμενων φαρμάκων με δοσομετρητή ή νεφελοποιητή
 • Μέτρηση και καταγραφή ζωτικών σημείων
 • Ηλεκτροκαρδιογράφημα
 • Τοποθέτηση και αφαίρεση holter
 • Τηλεϊατρική παρακολούθηση ηλεκτροκαρδιογραφήματος και αρτηριακής πίεσης
 • Λήψη αίματος για την άμεση εκτίμηση θωρακικού άλγους (Τροπονίνη, D-Dimers κ.ά.)
 • Ταχεία μέτρηση σακχάρου
 • Φροντίδα τραυμάτων – κατακλίσεων

 

 • ΤΜΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Τμήμα καρδιακής αποκατάστασης

Οι καρδιολογικοί ασθενείς, μετά από ένα οξύ επεισόδιο ή με χρόνια καρδιακή νόσο, χρειάζονται ειδική φροντίδα, ώστε να αποκαταστήσουν την ποιότητα ζωής τους και να διατηρήσουν ή να βελτιώσουν την λειτουργική τους ικανότητα. Η Καρδιακή Αποκατάσταση είναι ένα διεπιστημονικό εξατομικευμένο πρόγραμμα άσκησης, διατροφής και εκπαίδευσης, με στόχο την μείωση των παραγόντων κινδύνου και την μακρόχρονη βελτίωση της επιβίωσης.

Η καρδιακή αποκατάσταση παρέχεται από εξειδικευμένη ομάδα επιστημόνων υγείας και επιδιώκει την βελτίωση, διατήρηση και αποκατάσταση με φυσικά μέσα τη βλάβης του καρδιαγγειακού – αναπνευστικού συστήματος, η οποία προέρχεται από παθολογικές καταστάσεις που προκαλούν διαταραχές σε αυτά τα συστήματα. Η καρδιοαναπνευστική φυσικοθεραπεία, που εφαρμόζεται στις περιπτώσεις αυτές, έχει εφαρμογή σε μια σειρά από παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος (όπως η  καρδιακή ανεπάρκεια, το πρόσφατο καρδιακό επεισόδιο, η αγγειοπλαστική, το Bypass, ο βηματοδότης, η περιφερική αγγειοπάθεια, η πνευμονική υπέρταση κ.ά.) και του αναπνευστικού συστήματος (όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, το βρογχικό άσθμα, η κυστική ίνωση, οι βρογχεκτασίες, η χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια κ,ά.).

Η ειδική ομάδα των επαγγελματιών υγείας της καρδιακής αποκατάστασης περιλαμβάνει καρδιολόγο, φυσικοθεραπευτή, νοσηλευτή και δυνητικά διαιτολόγο και ψυχολόγο. Όλες οι παραπάνω ειδικότητες είναι διαθέσιμες στην Cardioprolpsis. Υπεύθυνη του τμήματος είναι η πτυχιούχος φυσικοθεραπεύτρια Δέσποινα Βλαχοπούλου με πολυετή εμπειρία στο χώρο της φυσικοθεραπείας.

Η Καρδιακή αποκατάσταση δομείται από πρόγραμμα αερόβιας άσκησης ενώ μπορεί να συμπεριλάβει και άσκηση μυϊκής ενδυνάμωσης, άσκηση αναπνευστικών μυών και ηλεκτροθεραπεία. Το ιατρείο μας μπορεί να σας υποστηρίξει στα στάδια II-IV της καθιερωμένης δομής του προγράμματος της καρδιακής αποκατάστασης.