ESPA 2014-2020 ESPA 2014-2020
Ζητήστε ραντεβού

Ζητήστε ραντεβού

FAQ
Cardioprolipsis Our Team
 • Βρίσκεστε εδώ:
 • Αρχική
 • Υπηρεσίες - Τμήματα
Ειδικές Υπηρεσίες
 • ΠΡΟΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Σκοπός του προαθλητικού ελέγχου είναι η έγκαιρη διάγνωση πολλών παθολογικών καταστάσεων

Σκοπός του προαθλητικού ελέγχου είναι  η έγκαιρη  διάγνωση πολλών παθολογικών καταστάσεων που κάθε άτομο πρέπει να γνωρίζει πριν ξεκινήσει ένα άθλημα. Ο έλεγχος απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας (ενήλικες, παιδιά, ηλικιωμένοι) εγγεγραμμένους σε γυμναστήρια, αθλητικούς συλλόγους, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια κτλ.) με βασικό σκοπό την διασφάλιση της υγείας τους. O προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος δεν πρέπει να θεωρείται εξέταση «ρουτίνας», αλλά απαραίτητη προϋπόθεση πριν την έναρξη οποιασδήποτε δραστηριότητας, γιατί έτσι προλαμβάνονται καταστάσεις που μπορεί να είναι μοιραίες για τη ζωή. Απαιτείται προσεκτική λήψη ιστορικού (οικογενειακού και ατομικού), ηλεκτροκαρδιογράφημα και πλήρης κλινική εξέταση με υπερηχοκαρδιογράφημα. Όπου υπάρχουν ενδείξεις πιθανής καρδιακής νόσου, ο έλεγχος θα πρέπει να συμπληρώνεται με δοκιμασία κόπωσης και καταγραφή Holter. Το ιατρείο μας, αντιλαμβανόμενο τον κοινωνικό του ρόλο, κατά τη διάρκεια περιόδων μεγάλης ζήτησης, πραγματοποιεί συχνά προσιτές οικονομικά προσφορές προαθλητικού ελέγχου, ώστε ο κάθε αθλούμενος να έχει τη δυνατότητα να εκτιμηθεί σωστά και με ασφάλεια, πριν την συμμετοχή του σε κάποιο άθλημα.

 

 • KΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΥΗΣΗΣ

 Καρδιολογική παρακολούθηση κύησης

Το τμήμα αυτό δημιουργήθηκε με αφορμή την μεγάλη εμπειρία του κ. Βαχλιώτη, από την πολυετή συνεργασία του με την μαιευτική-γυναικολογική κλινική του «ΜΗΤΕΡΑ», στην παρακολούθηση των εγκύων, των επιτόκων υψηλού κινδύνου και των λεχωίδων με ή χωρίς καρδιολογικά προβλήματα. Συχνές καρδιολογικές επιπλοκές της κύησης, όπως η υπέρταση, η εκλαμψία και η προεκλαμψία αλλά και οι κυήσεις υψηλού κινδύνου, όπως σε γυναίκες με βαλβιδοπάθεια, αρρυθμίες, θυρεοειδοπάθεια, πνευμονική υπέρταση και μυοκαρδιοπάθεια απαιτούν την στενή συνεργασία ενός έμπειρου καρδιολόγου με τον γυναικολόγο, προκειμένου να αποφευχθεί η επιδείνωση της υγείας της εγκύου και η ανεπιθύμητη διακοπή της κύησης. Eμείς αναλαμβάνουμε τον προληπτικό έλεγχο της εγκύου, την τακτική καρδιολογική παρακολούθηση, όπου απαιτείται αλλά και την αντιμετώπιση των επιπλοκών των κυήσεων υψηλού καρδιολογικού κινδύνου τόσο στην περίοδο της εγκυμοσύνης όσο και στη λοχεία. Με τον τρόπο αυτό, μπορούμε να βοηθήσουμε, οποτεδήποτε χρειαστεί, τη γυναίκα στην αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων της κύησης και να συμβάλλουμε στην επιτυχή ολοκλήρωσή της. 

 

 • ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΑΙΔΩΝ

Η υπερηχογραφική εκτίμηση παίδων

Η εξειδίκευση και η μεγάλη εμπειρία του γιατρού στον υπέρηχο, εγγυάται την παροχή της πιο σύγχρονης, ολοκληρωμένης ιατρικής φροντίδας για ότι πολυτιμότερο έχετε, το παιδί σας.  Εκατοντάδες γονείς μας έχουν εμπιστευθεί από το 2009 που ξεκινήσαμε την λειτουργία μας. Ο σύγχρονος εξοπλισμός και το έμπειρο προσωπικό μας αλλά και το ευχάριστα διαμορφωμένο περιβάλλον και οι προβολές cartoons κατά τη διάρκεια της εξέτασης, εγγυώνται την καλύτερη αντιμετώπιση για τους μικρούς μας ήρωες. Η εξέταση των παιδιών, εκτός από την κλινική εκτίμηση και το ηλεκτροκαρδιογράφημα, μπορεί να συμπληρωθεί με υπερηχογράφημα (Triplex) καρδιάς και αιματολογικές εξετάσεις, εάν κριθεί απαραίτητο.  Οι συχνότερες περιπτώσεις που ενδεχομένως θα μας χρειαστείτε είναι:

 • Εκτίμηση φυσημάτων (στις περισσότερες περιπτώσεις είναι φυσιολογικά άνευ διαγνωστικής σημασίας)
 • Εκτίμηση μη σύμπλοκων συγγενών καρδιοπαθειών (οι σύμπλοκες κυανωτικές καρδιοπάθειες χρήζουν παρακολούθησης από ειδικό παιδοκαρδιολόγο)
 • Προαθλητικός– σχολικός έλεγχος – βεβαιώσεις
 • Προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος
 • Εκτίμηση ύποπτων καρδιακών συμπτωμάτων (όπως ανεξήγητη ζάλη, λιποθυμία, προκάρδιος πόνος, δύσπνοια στην κόπωση, ταχυπαλμία και αίσθημα παλμών, κά) 

 

 • ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ

Στο ιατρείο μας πραγματοποιείται έλεγχος οποιουδήποτε βηματοδότη

Στο ιατρείο μας πραγματοποιείται έλεγχος οποιουδήποτε βηματοδότη κατόπιν συνεννόησης με την εταιρία. Για τον έλεγχο απαιτείται η κάρτα του βηματοδότη. Σε προγραμματισμένο ραντεβού, έρχεται τεχνικός της εταιρείας και σε συνεργασία με το γιατρό εκτιμάται η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του βηματοδότη και γίνονται οι κατάλληλες ρυθμίσεις. Για ανήμπορους, κατάκοιτους ασθενείς, το ραντεβού μπορεί να πραγματοποιηθεί και στην οικία τους.

 

 • ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Διακοπή καπνίσματος

Το πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος απευθύνεται σε όλους τους καπνιστές, που χρειάζονται βοήθεια για να διακόψουν με επιτυχία το κάπνισμα. Βοηθάει τους καπνιστές να κατανοήσουν όλες τις πτυχές του προβλήματος και να βρουν εξατομικευμένες λύσεις. Εφαρμόζονται όλες οι σύγχρονες τεχνικές διακοπής καπνίσματος και οι καπνιστές, ανάλογα με τις ανάγκες τους, υποστηρίζονται από ομάδα εξειδικευμένων ιατρών και συνεργατών (Καρδιολόγο, Πνευμονολόγο, Ψυχολόγο, Διαιτολόγο).

 

ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΖΩΗΣ

ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΖΩΗΣ

Τα προγράμματα καρδιαγγειακής πρόληψης είναι ένας πρωτοποριακός τρόπος παρακολούθησης και τροποποίησης παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου, τα οποία προβλέπουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακού επεισοδίου και άλλων καρδιαγγειακών νόσων στην 10ετία και προτείνουν την κατάλληλη τροποποίηση του τρόπου ζωής, με στόχο την μετρήσιμη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου.

 Είναι  εμπνευσμένα από τα αντίστοιχα προγράμματα «Life’s simple seven» του American College Of Cardiology και «Heart Score» της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας. Αποτελούν μια πολύ σημαντική παρέμβαση στην προσπάθεια βελτίωσης της υγείας σας και συμβάλλουν στην ανάδειξη της πρωτοπορίας του ιατρείου μας.

Ενώ οι περισσότερες ιατρικές παρεμβάσεις ασχολούνται κυρίως με την αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων της νόσου, λίγη προσοχή δίνεται στην αλλαγή του τρόπου ζωής, ο οποίος ευθύνεται για μεγάλο ποσοστό ασθενειών, η σημασία του οποίου τείνει να υποτιμάται επειδή οι παρεμβάσεις είναι  συνήθως δύσκολες και απαιτούν ισχυρή δόση αυτοπειθαρχίας. Αυτή την σημαντική αλλαγή φιλοδοξούν να πετύχουν τα προγράμματά μας.

Τα προγράμματα δομούνται παράλληλα με τις επισκέψεις που κάνετε στο ιατρείο μας και δίνονται σχεδόν με μηδενικό κόστος (επιβαρύνεστε μόνο με το ελάχιστο λειτουργικό κόστος κάποιων μηχανημάτων όταν επιβάλλεται η χρήση τους), αποτελώντας εξέχουσα κοινωνική προσφορά του ιατρείου αλλά και ουσιαστική συμβολή στην προστασία της καρδιαγγειακής υγείας.

Στα προγράμματα περιλαμβάνονται:

 1. Μετρήσεις όλων των καρδιακών δεικτών και υπολογισμό του καρδιαγγειακού κινδύνου
 2. Εκτίμηση του συνόλου των βασικών παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου (Αρτηριακή πίεση, Σάκχαρο, Χοληστερίνη) και των παραμέτρων που τις επηρεάζουν.
 3. Μετρήσεις σωματικού βάρους, λιπομέτρηση και εκτίμηση της σύστασης του σώματος.
 4. Δωρεάν παροχή συμβουλευτικών διατροφικών συμβουλών για την επίτευξη των στόχων και, εάν το επιθυμείτε, παροχή ειδικών εξατομικευμένων διαιτολογίων και παρακολούθηση σε εξαιρετικές τιμές.
 5. Μέτρηση του κνημοβραχιόνιου δείκτη για την εκτίμηση ύπαρξης περιφερικής αγγειοπάθειας.
 6. Εκτίμηση της ποιότητας του ύπνου και διερεύνηση υπνικής άπνοιας.
 7. Εκτίμηση κινδύνου από τη χρήση καπνού και προσφορά προγραμμάτων διακοπής καπνίσματος.
 8. Παρακολούθηση φυσικής δραστηριότητας και εκτίμηση της σωματικής ικανότητας άσκησης.
 9. Εκτίμηση δεικτών κοινωνικής και ψυχικής ικανοποίησης.
 10. Εκτίμηση του συνόλου των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να μειωθεί αποτελεσματικά ο καρδιαγγειακός κίνδυνος και ενεργή υποστήριξη, σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.
 11. Ολοκληρωμένος συμβουλευτικός οδηγός ιατρικής πρόληψης, για την εκτίμηση του συνολικού αναγκαίου προσυμπτωματικού ελέγχου που θα έπρεπε να είχατε κάνει, σύμφωνα με την ηλικία σας