Θα πρέπει να αποφεύγετε τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνη Κ. Μερικά από αυτά είναι : Συκώτι βοδινού και χοιρινού, πράσινα φυλλώδη λαχανικά (αντίδια, βλίτα, σπανάκι, μαρούλι), τριφύλλι, σπαράγγια, μπρόκολο ,κουνουπίδι, λαχανάκια Βρυξελλών, παντζάρια, γογγύλια, λάχανο, κρόκος αυγών, γάλα και γιαούρτι, μέλι, φασολάκια, μπάμιες, κολοκυθάκια, ντομάτες, μαϊντανός, κάρδαμο, σόγια και παράγωγα αυτής (π.χ, σογιέλαιο), χυμοί των προαναφερθέντων λαχανικών , αλκοόλ , αναψυκτικά τύπου cola , καφές , πράσινο τσάι.
Σαλάτες και φαγητά με λαχανικά που μπορείτε να καταναλώνετε: Επειδή η βιταμίνη Κ βρίσκεται κυρίως σε φυτικά προϊόντα, προκειμένου να εμπλουτίσετε το διαιτολόγιό σας με λαχανικά, μπορείτε να επιλέξετε από τα παρακάτω τρόφιμα για να δημιουργήσετε τις σαλάτες σας και άλλα πιάτα : Αγγούρι, καρότα (βραστά ή ωμά), ψητές πιπεριές (πράσινες και Φλωρίνης), ψητές μελιτζάνες, ψητά μανιτάρια, καλαμπόκι.