ESPA 2014-2020 ESPA 2014-2020 ESPA 2014-2020
groups

Ζητήστε ραντεβού

FAQ
Cardioprolipsis Our Team
 • Αρχική
 • Ιατρική Βιβλιοθήκη
 • CARDIOPROLIPSIS SERVICES
 • ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΖΩΗΣ

Τα προγράμματα καρδιαγγειακής πρόληψης είναι ένας πρωτοποριακός τρόπος παρακολούθησης και τροποποίησης παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου, τα οποία προβλέπουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακού επεισοδίου και άλλων καρδιαγγειακών νόσων στην 10ετία και προτείνουν την κατάλληλη τροποποίηση του τρόπου ζωής, με στόχο την μετρήσιμη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου.

 Είναι  εμπνευσμένα από τα αντίστοιχα προγράμματα «Life’s simple seven» του American College Of Cardiology και «Heart Score» της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας. Αποτελούν μια πολύ σημαντική παρέμβαση στην προσπάθεια βελτίωσης της υγείας σας και συμβάλλουν στην ανάδειξη της πρωτοπορίας του ιατρείου μας.

Ενώ οι περισσότερες ιατρικές παρεμβάσεις ασχολούνται κυρίως με την αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων της νόσου, λίγη προσοχή δίνεται στην αλλαγή του τρόπου ζωής, ο οποίος ευθύνεται για μεγάλο ποσοστό ασθενειών, η σημασία του οποίου τείνει να υποτιμάται επειδή οι παρεμβάσεις είναι  συνήθως δύσκολες και απαιτούν ισχυρή δόση αυτοπειθαρχίας. Αυτή την σημαντική αλλαγή φιλοδοξούν να πετύχουν τα προγράμματά μας.

Τα προγράμματα δομούνται παράλληλα με τις επισκέψεις που κάνετε στο ιατρείο μας και δίνονται σχεδόν με μηδενικό κόστος (επιβαρύνεστε μόνο με το ελάχιστο λειτουργικό κόστος κάποιων μηχανημάτων όταν επιβάλλεται η χρήση τους), αποτελώντας εξέχουσα κοινωνική προσφορά του ιατρείου αλλά και ουσιαστική συμβολή στην προστασία της καρδιαγγειακής υγείας.

Στα προγράμματα περιλαμβάνονται:

 1. Μετρήσεις όλων των καρδιακών δεικτών και υπολογισμό του καρδιαγγειακού κινδύνου
 2. Εκτίμηση του συνόλου των βασικών παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου (Αρτηριακή πίεση, Σάκχαρο, Χοληστερίνη) και των παραμέτρων που τις επηρεάζουν.
 3. Μετρήσεις σωματικού βάρους, λιπομέτρηση και εκτίμηση της σύστασης του σώματος.
 4. Δωρεάν παροχή συμβουλευτικών διατροφικών συμβουλών για την επίτευξη των στόχων και, εάν το επιθυμείτε, παροχή ειδικών εξατομικευμένων διαιτολογίων και παρακολούθηση σε εξαιρετικές τιμές.
 5. Μέτρηση του κνημοβραχιόνιου δείκτη για την εκτίμηση ύπαρξης περιφερικής αγγειοπάθειας.
 6. Εκτίμηση της ποιότητας του ύπνου και διερεύνηση υπνικής άπνοιας.
 7. Εκτίμηση κινδύνου από τη χρήση καπνού και προσφορά προγραμμάτων διακοπής καπνίσματος.
 8. Παρακολούθηση φυσικής δραστηριότητας και εκτίμηση της σωματικής ικανότητας άσκησης.
 9. Εκτίμηση δεικτών κοινωνικής και ψυχικής ικανοποίησης.
 10. Εκτίμηση του συνόλου των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να μειωθεί αποτελεσματικά ο καρδιαγγειακός κίνδυνος και ενεργή υποστήριξη, σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.
 11. Ολοκληρωμένος συμβουλευτικός οδηγός ιατρικής πρόληψης, για την εκτίμηση του συνολικού αναγκαίου προσυμπτωματικού ελέγχου που θα έπρεπε να είχατε κάνει, σύμφωνα με την ηλικία σας.

 

Γνωρίστε την καρδιά σας. Ζήστε καλύτερα!

Ρυθμίστε την αρτηριακή σας πίεση

Η υψηλή αρτηριακή πίεση αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια. Εάν η αρτηριακή σας πίεση κυμαίνεται στα φυσιολογικά όρια, μειώνεται η πίεση στην καρδιά, τις αρτηρίες και τα νεφρά σας και παραμένετε υγιείς. Μάθετε πώς να ρυθμίζετε την αρτηριακή σας πίεση .

Ελέγξτε τη χοληστερόλη σας

Η υψηλή χοληστερόλη ευθύνεται για την δημιουργία της αθηρωματικής πλάκας, η οποία μπορεί να αποφράξει τις αρτηρίες και να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια. Όταν ελέγχετε τη χοληστερόλη σας, δίνετε την δυνατότητα στις αρτηρίες σας να παραμείνουν ανοιχτές και καθαρές. Μάθετε πώς να ελέγξετε τη χοληστερόλη σας.

Μειώστε το σάκχαρο του αίματος

Το μεγαλύτερο μέρος της τροφής που τρώμε μετατρέπεται σε γλυκόζη (ή σάκχαρο του αίματος) που χρησιμοποιούν οι οργανισμοί μας για ενέργεια. Με την πάροδο του χρόνου, τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να βλάψουν την καρδιά σας, τα νεφρά, τα μάτια και τα νεύρα. Μάθετε πώς να μειώσετε το σάκχαρο στο αίμα σας .

Αυξήστε την φυσική σας δραστηριότητα

Η δραστήρια ζωή είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας και σ’ αυτούς που αγαπάτε. Με απλά λόγια, η καθημερινή σωματική δραστηριότητα αυξάνει την διάρκεια και την ποιότητα της ζωής σας. Μάθετε πώς μπορείτε να αυξήσετε την φυσική σας δραστηριότητα.

Βελτιώστε την διατροφή σας

Η υγιεινή διατροφή είναι ένα από τα καλύτερα σας όπλα για την καταπολέμηση καρδιαγγειακών παθήσεων. Όταν τρώτε υγιεινά, βελτιώνετε τις πιθανότητες να νοσήσετε και αισθάνεστε καλύτερα! Μάθετε πώς να βελτιώσετε την διατροφή σας.

Χάστε βάρος 

Εάν αποβάλλετε το περιττό λίπος και τα παραπανίσια κιλά, μειώνετε την επιβάρυνση της καρδιάς, των πνευμόνων, των αιμοφόρων αγγείων και του σκελετού.  Κάνετε στον εαυτό σας το δώρο της δραστήριας ζωής, μειώνετε την αρτηριακή σας πίεση και βοηθάτε τον εαυτό σας να αισθάνεται καλύτερα. Μάθετε πώς να χάσετε ή να διαχειριστείτε το βάρος .

Σταματήστε το κάπνισμα

Οι καπνιστές έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Εάν καπνίζετε, η διακοπή του καπνίσματος είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας. Μάθετε πώς να σταματήσετε το κάπνισμα.

 

Μικρές παρεμβάσεις χαρίζουν χρόνια ζωής!