ESPA 2014-2020 ESPA 2014-2020 ESPA 2014-2020
groups

Ζητήστε ραντεβού

FAQ
Cardioprolipsis Our Team
 • Αρχική
 • Ιατρική Βιβλιοθήκη
 • CARDIOPROLIPSIS SERVICES

Στο σύγχρονο πολυδύναμο καρδιολογικό ιατρείο μας λειτουργεί  διατροφολογικό τμήμα με υπεύθυνη την πτυχιούχο διαιτολόγο κ. Αικατερίνη Μπακαλάκη, με στόχο τη διεπιστημονική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και των διατροφικών διαταραχών. Οι υπηρεσίες μας προσφέρονται σε άτομα όλων των ηλικιών, ανεξάρτητα από την κατάσταση της υγείας τους και ειδικά σε ασθενείς με συνυπάρχουσες νόσους και προβλήματα μεταβολισμού, που χρειάζονται αρκετά σύνθετες δίαιτες και παρακολούθηση από εξειδικευμένο προσωπικό.

Η σύνθεση μιας σωστής δίαιτας πρέπει να λαμβάνει υπόψη το ιστορικό και το οργανικό υπόβαθρο του κάθε ασθενή. Η αποσπασματική προσέγγιση των διαιτολογικών προβλημάτων δεν μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Η ιδιαιτερότητα του κέντρου μας έγκειται στην επιστημονική και ολοκληρωμένη ιατρική και διαιτολογική προσέγγιση που χρειάζεται ο υπέρβαρος ασθενής, την οποία μόνο μια άρτια εκπαιδευμένη ομάδα μπορεί να προσφέρει. Το ρητό του Ιπποκράτη «φάρμακο σου είναι η τροφή σου» ταυτίζεται απόλυτα με τους στόχους μας.

Η υπεύθυνη του διατροφολογικού τμήματος, καθοδηγεί τους ασθενείς στην ορθή διαμόρφωση του τρόπου διατροφής τους και δίνει εναλλακτικές επιλογές τροφών για ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες του καθενός. Παράλληλα, σε συνεργασία με το  τμήμα αποκατάστασης, είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε στην ταχύτερη επίτευξη των στόχων με την εκπόνηση (από φυσικοθεραπευτή και γυμναστή) ειδικών εξατομικευμένων προγραμμάτων άσκησης για υγιείς και ασθενείς. Επιπλέον, στην διάθεση σας βρίσκεται ψυχολόγος, με εμπειρία στην διαχείριση των διατροφικών διαταραχών, ενώ το έργο μας υποστηρίζεται από τα υπόλοιπα ιατρικά τμήματα (ενδοκρινολογικό, παιδιατρικό, δερματολογικό, μικροβιολογικό, υπερηχογραφικό, χειρουργικό κ.ά.) της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ, συμβάλλοντας έτσι στην ολιστική αντιμετώπιση κάθε διαιτολογικού προβλήματος.

Στο τμήμα μας μπορούν να αντιμετωπιστούν παχύσαρκοι ασθενείς κάθε ηλικίας, με προβλήματα μεταβολισμού και συνυπάρχουσες νόσους. Ιδιαίτερα μπορούν ωφεληθούν ασθενείς με καρδιαγγειακά προβλήματα, υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη, αυξημένη χοληστερίνη, θυρεοειδοπάθεια, αναιμία, οστεοπόρωση, υπερουριχαιμία, νεφροπάθεια, χολοκυστοπάθεια, έλκος και άλλα προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος κ.ά. Παρέχεται, επιπλέον, ειδική διατροφική υποστήριξη σε αθλητές, εγκυμονούσες, θηλάζουσες, καθώς και ομαδικά-εταιρικά προγράμματα. Απευθυνόμαστε επίσης σε γυναίκες με αισθητικά προβλήματα, όπως  ορμονικές διαταραχές και κατακράτηση υγρών αλλά και σε υγιείς ανθρώπους που έχουν στόχο την πρόληψη και την υιοθέτηση ενός σωστού τρόπου διατροφής.

Το έργο μας υποστηρίζεται με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, που είναι σε θέσει να πραγματοποιήσει πλήρη ανάλυση της σωματικής σύνθεσης. Γίνονται ειδικές μετρήσεις, όπως:

 • Λιπομέτρηση και ανάλυση της σύστασης του σώματος (προσδιορισμός λιπώδους και μυϊκής μάζας, περιεκτικότητας νερού στο ανθρώπινο σώμα), με τη χρήση μηχανήματος βιοηλεκτρικής εμπέδησης.
 • Μέτρηση του σωματικού βάρους και ειδικών μετρικών στοιχείων (περιφέρεια μέσης, κοιλιάς, γλουτών, μηρών, βραχίονα) για την καλύτερη εκτίμηση της προόδου του ασθενή.
 • Μέτρηση βασικού μεταβολισμού, πολύ εύκολα, με την αναπνοή, με χρήση της πρωτοποριακής συσκευής Breezing. Η συσκευή Breezing είναι ένας “έξυπνος” μετρητής έμμεσης θερμιδομετρίας, πανεύκολος στην εκμάθηση και χρήση. Μας δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να έχουμε στα χέρια μας ταχύτατα και με ακρίβεια, τις πραγματικές πληροφορίες για τον μεταβολισμό μας.
 • Παρακολούθησης της φυσικής δραστηριότητας με ειδικούς μετρητές κίνησης και ζωτικών παραμέτρων
 • Ανίχνευση υπνικής άπνοιας, με ειδικά holter ύπνου

Στο ιατρείο μας διατίθεται , επίσης, η δίαιτα Eurodiet, μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη ιατρική δίαιτα, που βασίζεται στον γλυκαιμικό έλεγχο των προσλαμβανομένων τροφών, με άριστα αποτελέσματα, ειδικά στους διαβητικούς ασθενείς.

Με την καθοδήγηση και την παρακολούθηση του ιατρού, της διατροφολόγου και των συνεργατών τους, μπορείτε να επιλέξετε την ιδανική δίαιτα, που σας ταιριάζει…

 

EURODIET

H μέθοδος Eurodiet είναι μία επιστημονική μέθοδος απώλειας βάρους, δομημένη με βάση τις πιο πρόσφατες μελέτες και την ιατρική βιβλιογραφία. Αποτελείται από τέσσερις φάσεις, δύο φάσεις δυναμικής απώλειας και δύο φάσεις απώλειας, εκπαίδευσης και διατροφικής αγωγής. Η μέθοδος χαρακτηρίζεται από:

 • Αποτελεσματικότητα: Επιτυγχάνεται μια απώλεια περίπου 10% του βάρους σε 40 με 50 ημέρες. 
 • Ευκολία εφαρμογής: Δεν χρειάζεται να ζυγιστεί καμία τροφή, υπάρχουν ευχάριστες γευστικές επιλογές, γλυκά από την πρώτη ημέρα...
 • Ασφάλεια: Καμία καταπόνηση του οργανισμού και ενεργοποίηση μηχανισμών αντιοξείδωσης και αντιγήρανσης.
 • Και το κυριότερο: Εκπαίδευση. Αυτός που ολοκληρώνει το πρόγραμμα, δεν έχει πια κανένα άγχος για τη σταθεροποίηση του βάρους του. Είναι πλήρως ενημερωμένος και έχει αποκτήσει καινούρια και σωστή διατροφική αγωγή.